Referat: KSF Makedonija - AIF Barrikaden

Srartelvan: (3-4-3) Raffa - Jönsson, Martin N, Gustav - Alex, Daniel, Florian, Jamal
- Mario, Martin S, Jaja

Anders ersatte Martin S i halvtid. Efter 53 min fick vi Florian utvisad (se nedan!) och flyttade då ner Jaja på innermittfältet och spelade alltså 3-4-2.

Efter 65 min kom Kelmend in som anfallare medan Mario gick ner och tog Alex plats. En minut senare ersatte Martin S Jaja på innermittfältet och efter 77 min kom Marck in istället för Jamal på vänster yttermittfältet.

De övriga avbytarna Edvard och Per kom aldrig in.

Spelet förstördes av en otroligt hård vind, mest i sidled men också en aning motvind för oss i 1:a halvlek. Planen var däremot faktiskt aningen bättre än Heleneholms.

Referenten var mycket splittrad i 1:a halvlek (p.g.a. letande efter boll som vi ansågs ha gjort av med och väntande på att låsa upp för Anders som arbetade till 14 men vars ankomst drog ut på tiden) och missade därför en hel del då, t.ex. det som lär ha varit halvlekens mest spektakulära avslut. Tydligen hade det varit så att Jönsson slog en frispark som Jamal från ganska långt håll "nicksköt" en boll som dök ner i ribban.

I övrigt var väl halvleken mest Makedonijas spelmässigt och man hade många hörnor och många frisparkar i bra lägen som nästan inte resulterade i någonting.
De hade i motsats till oss också väldigt många avslut även om nästan alla var väldigt usla. Ett av dem kom i den 30:e min då en av deras spelare kom fullständigt ren ungefär vid straffpunkten (tveksamt om det inte var offside) men sköt säkert 5 meter utanför/över.

Makedonija hade sedan redan i 2:a halvlekens 3:e minut en bra chans att ta ledningen med ett nytt friläge men Raffa var då ute och gjorde ett mycket bra ingripande. Fem minuter senare hände det som skulle komma att avgöra matchen.
Florian gjorde en klockren brytning men inte nog med att de fick en frispark till skänks, dessutom blev Florian varnad och eftersom han redan hade en varning från 1:a halvlek (som enligt dem som såg den också var väldigt mystisk) så var det ju utvisning som gällde. Ovanpå detta resulterar frisparken också i ett synnerligen turligt mål. Den tar på någon i muren och ändrar riktning, inte som ofta sker med typ 10 grader, utan snarare med 60 och hamnar hos någon som ur lite halvdålig vinkel men från mycket nära håll kan slå upp bollen i nättaket.

Efter ledningsmålet vidtog Makedonija den åtgärd man förväntade sig (men som ofta straffar sig). Trots att man nu var en man mer backade man hem med i stort sett hela laget och trots att vi nog hade ett bollinnehav på minst 70 % med en man kort så blev det svårt att spela sig till avslut mot upp till 8 motståndare i straffområdet. Vi hade ändå ett par riktigt bra lägen utöver 2 straffsituationer. På en av de senare fick Jamal varning för filmning men det var ett rätt märkligt domslut även om straff kanske varit lite hårt dömt. Däremot kändes det som en om inte klar så dock mycket rimlig straff när Anders en gång blev nerriven.

Mot slutet var det väldigt mycket maskande från Makedonijas sida vilket resulterade i 3 tilläggsminuter men det hjälpte inte. Resultatet 1-0 stod sig och vi missade därmed det gyllene läget att rycka efter Nydalas förlust och Korpens sensationella poängtapp igår.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 4-5 Skott på mål: 2-5 Skott utanför: 3-7